Rea i mormors favoritbutik med damkläder i Helsingborg

Rea i mormors favoritbutik med damkläder i Helsingborg

Hej på er i vårsolen!

I eftermiddag ska jag ta med min mormor ut på stan en liten sväng. Stan för oss är Helsingborg och hon ville ha sällskap och smakråd när hon skulle kika på lite nya kläder. Vi har en mysig butik som säljer damkläder som hon brukar vilja besöka och som dessutom har rea nu. Den är faktiskt trevlig och det märks att de försöker ha ett mode som ska passa en mogen kvinna utan att bli för tråkigt och tantigt. De har också storlekar för lite större modeller och det har jag förstått inte alltid är så lätt att hitta fina kläder i större storlekar.

Min mormor har väldigt bestämda åsikter om vad hon vill ha på sig och inte och är väldigt medveten även hon inte bryr sig så mycket just om vad som är modernt och inte. Hon brukar säga att hon vill ha damkläder som är sköna och bekväma men samtidigt har en chic finess. Hon tycker om att matcha sina kläder från topp till tå och det har alltid varit ett av hennes stora intressen med mode och kläder. Men när hon blev äldre så kände hon att det inte längre handlade om att följa ett särskilt mode utan att hitta en stil som hon själv trivdes i och som kändes passade henne. Bara för att hon har blivit äldre vill hon inte klä sig gammalt, men hon vill heller inte klä sig i ett mode som hon inte känner passar hennes fas i livet.

Hon har lärt mig så mycket om stil och olika tips som jag ofta tänker på när jag ska välja outfit till något. Det är värdefullt att liksom hitta sin stil och sen gäller det att äga den säger hon och jag älskar det tankesättet! Det ska bli roligt att få lite kvalitetstid med henne idag och oavsett om vi shoppar damkläder eller njuter av en mjukglass i vårsolen så är tiden med henne något av det mest värdefulla jag vet. Kram på er!


Kommentarer är stängda.